onsdag den 28. marts 2012

Doily # 1

Nogle af jer tænker måske: "Hvad pokker betyder den overskrift?" Ja, sådan ville jeg have tænkt for nogle ganske få uger siden. Men jeg har for nylig fundet ud af, at en doily åbenbart er en hæklet dug - på engelsk. Men sådan er der mange, der nu også kalder de hæklede duge på danske blogs. Så det afprøver jeg lige.

For ikke så lang tid siden læste jeg dette indlæg hos Frøken Maj og forelskede mig i doilien på billedet. Muligvis fordi den minder mig en lille smule om én, min farmor plejede at have på køkkenbordet. Frøken Maj havde ikke noget mønster til doilien, da hun havde købt den i genbrug og ikke vidste noget om, hvor den stammede fra, men hun var villig til at sende mig et nærbillede på mail, så jeg kunne prøve at hækle den efter.

Det har jeg gjort i dag, og jeg synes, at det gik relativt nemt, og resultatet blev rigtig fint. Jeg skulle selvfølgelig prøve mig lidt frem, da jeg jo ikke kunne tælle mig til alle masker på billedet, så jeg trevlede lidt op nogle gange. Hvis jeg skulle prøve at hækle mønstret igen, ville jeg lave nogle få justeringer, for at få det hele til at passe bedre. Men igen, det gik relativt nemt. Og så var det sjovt!

Jeg brugte bare noget helt almindeligt bomuldsgarn, jeg havde liggende, og hæklede med nål nr. 2½. Og så var det jo meget passende, at doilien blev hvid, for det ser jo fint ud på sorte borde, som jeg har flere af, og på min sorte skænk.

Jeg ved ikke helt, om dette bliver doiliens faste sted, men den skulle fotograferes, og så kunne den lige komme og ligge under vasen med grenene og påskepynten. Så kan I også lige skimte mine 2 nye strikkede påskeæg. Ja, jeg har endnu ikke lavet flere af dem, selv om de er nemme og hurtige af lave. Der er bare så meget andet, som også lokker, bl.a. en doily.


6 kommentarer:

 1. Hold nu helt påske hvor er den flot. Sikke et arbejde, bare jeg kunne det

  SvarSlet
 2. Tusind tak! Jeg er faktisk ikke rutineret hækler. Men da jeg så det omtalte blogindlæg, kom jeg i tanker om, at jeg som helt ung teenager forsøgte at hækle efter nogle af min mors gamle duge, og det var faktisk ikke helt svært. Dengang havde jeg selvfølgelig selve dugen i hænderne og kunne vende og dreje den. Men med de gode billeder, jeg fik af Frøken Maj, kunne jeg faktisk tælle mig til rigtig meget - og gætte resten.

  SvarSlet
 3. Jeg husker godt de smukke små duge fra mine bedsteforældres tid. Du er sluppet super godt fra at hækle efter billedet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   Jeg husker også dugene alle vegne, især i ældre familiemedlemmers hjem. Men der var også nogle i mit barndomshjem. Jeg troede, de var håbløst umoderne nu, men det ser ud til, at de er ved at få en renæssance.

   Slet
 4. Det ser godt ud...i mine unge dage hæklede jeg meget, og jeg kunne også bedst hækle efter en model eller et billede som du har gjordt. Jeg er lige gået igang med at hækle små stjerner,har ikke lavet nogle siden jeg var ca. 19 år .....og det er godt nok mange år siden, men det går fremad. Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. De små stjerne, det lyder spændende. Hækler du så efter model/billede, eller har du fundet en god opskrift?

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...