fredag den 27. april 2018

DIY - Strikket køkkenhåndklæde


På et tidspunkt blev jeg træt af at strikke karklude. Da havde jeg også strikket hundredevis af dem - til mit eget køkken, til gaver og til salg.

Og så begyndte jeg at strikke køkkenhåndklæder. Faktisk var det meningen at strikke gæstehåndklæder. Men det viste sig, at vi havde mere brug for køkkenhåndklæder. Og de håndklæder, jeg har strikket, er perfekte til formålet. 

Jeg har strikket ret mange til eget brug. I mange af min yndlingsfarver. Og jeg har strikket til gaver - og de blev godt modtaget. 

Vil du også strikke køkkenhåndklæder? Så kommer her en helt enkel opskrift. Mønsteret er det samme som i en af mine karklude, men er nu forstørret til køkkenhåndklæde med strop til ophængning. Størrelsen er cirka 34x58 cm - afhængig af garnets tykkelse og din strikkefasthed. 

 
Du skal bruge:
 • to nøgler bomuldsgarn à 50 gram - bomuld 8/4 med en løbelængde på ca. 165 meter pr 50 gram (du bruger ca. 80-90 gram til ét håndklæde).
 • strikkepinde nr. 3½ - jeg bruger rundpind, men du bestemmer selv.

Forkortelser:
 • m = maske
 • r = ret
 • vr = vrang

Fremgangsmåde:
 • Slå 85 masker op.
 • Strik alle pinde ret, indtil der er 6 retriller på hver side.
 • 1. mønsterpind (dette er bagsiden på arbejdet): 6 r, *1 vr, 1 r*, gentag fra * til *, indtil der er 7 m tilbage, 1 vr, 6 r.
 • 2. mønsterpind (dette er forsiden på arbejdet): strik alle masker ret.
 • gentag de to mønsterpinde, indtil der er 90 retriller i kanten på arbejdets forside.
 • fortsæt i retstrik, indtil der er 3 retriller øverst på begge sider af arbejdet.
 • strik næste pind ret, luk de midterste 5 masker af, og strik pinden færdig i ret.
 • strik næste pind ret, slå 5 nye masker op ovenover de aflukkede masker, og strik pinden færdig i ret.
 • strik videre i ret alle pinde, indtil der er 6 retriller øverst på den ene side af arbejdet og 5 retriller på den anden.
 • luk af i retstrik. Der bør nu være 6 retriller øverst på begge sider af arbejdet.
 • hæft alle ender.

Sådan! Nemt og funktionelt køkkenhåndklæde. God fornøjelse med det!

 
 
 

11 kommentarer:

 1. Er lige startet på håndklædet. 1000 tak for super opskrift. Jeg elsker mønstret og det er simpelthen mindful strikning. Tak.
  ❤️🌷😊

  SvarSlet
 2. Velbekomme �� Og hvor er det fedt at høre! Jeg er også selv rigtig glad for dem i mit køkken.

  SvarSlet
 3. Ser rigtig fine ud, og ligner lige noget for en begynder. 🤗

  SvarSlet
 4. Ser rigtig fine ud, og ligner lige noget for en begynder. 🤗

  SvarSlet
 5. Ser rigtig fine ud, og ligner lige noget for en begynder. 🤗

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er rigtig fine til begyndere. Den største udfordring vil være, hvis man ikke har lært at se, hvornår man skal strikke ret eller vrang. Men så vil det være en god øvelse.

   Slet
 6. Hej. Jeg har kun pind nr.3, gør det noget? Vh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Jeg strikker ret fast, og jeg har brugt pind nr. 3,5. Hvis du strikker løst, vil du muligvis godt kunne bruge en lidt tyndere pind og opnå samme mål. Og ellers gør det jo ikke så meget. Det strikkede bliver muligvis lidt mindre end mit, men det er bare et håndklæde, så det går nok. Bare det ikke bliver så fast, at det bliver for stramt at strikke. Men det tror jeg ikke, burde være et problem, medmindre du strikker MEGET fast.

   Slet
 7. Tak for opskriften, lige hvad jeg manglede 😄👍

  SvarSlet
 8. Hej ! Tak for en opskrift, som ser let ud at gå til. Ville strikke et eller 2 håndklæde(r) som gave. Ser nu, at mit garn hedder pimabomuld 2/8. 28 m, 40 p = 10 cm. Har du kendskab til denne tykkelse, fx at garnet kan bruges som køkkenhåndklæde? Ærgelig jeg ikke kiggede efter tykkelsen. Spurgte ellers efter garn til håndklæder, og blev anbefalet dette. Føler mig lidt snydt. God weekend. På forhånd tak.
  Mvh Anne-Lise 🤶🌲

  SvarSlet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...