fredag den 23. marts 2012

Kludetæppe til min søn

Jeg har tidligere hæklet et tæppe i oldemorfirkanter til min datters seng, hvilket jeg skrev om i dette indlæg. Det var selvfølgelig en stor tilfredsstillelse at færdiggøre dette store projekt. Men undervejs var det også en fornøjelse at hækle de små lapper i forskellige farver. Og jeg kunne godt tænke mig at have gang i et lignende projekt samtidig med, at jeg laver andre ting.

Derfor er jeg nu gået i gang med et tæppe til min søns seng, eller bare til hans værelse. I øjeblikket er han 2½ og taknemmelig for det meste, som jeg laver til ham. Men sådan kan det jo ikke altid fortsætte med at være. Jeg håber jo, at han vil bruge tæppet i sit værelse fremover. Men hvordan laver man et sejt hæklet tæppe til en dreng?

Jeg har besluttet at bruge strømpegarn, og andet lignende garn, dog ikke noget luksusgarn. Firkanterne skal være i alle mulige grønne, blå og grå nuancer. Og de skal ikke være de traditionelle oldemorfirkanter, men derimod en variation, som man kan se på billedet herunder.

Jeg har ikke brugt en opskrift til firkanterne, men jeg har set lignende flere steder på nettet (bl.a. her), og har så prøvet mig frem, så de bliver, som jeg vil have dem. De ser mindre feminine ud end oldemorfirkanterne, da de ikke har så mange huller og derfor ikke ligner blomster, når man laver dem i flere farver. De tager lidt længere tid at hækle og bruger noget mere garn, da de er mere fyldt ud end oldemorfirkanterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...