torsdag den 4. juli 2013

Hæklede Cupcakes


Forleden var jeg så heldig at vinde en giveaway her i blogland. En giveaway, som jeg havde krydset både fingre og tæer for at vinde, for jeg ønskede mig virkelig gevinsten. Det var nemlig denne smukke bog af Elena Nielsen, som bærer sammen navn som indlægget, nemlig "Hæklede Cupcakes". Det var forfatteren selv, som holdt denne giveaway på sin blog Cupcake by Me i forbindelse med udgivelsen af bogen. En ekstra lusksus var det, at Elena Nielsen havde signeret bogen.
 
Jeg elsker cupcakes i alle afskydninger - både de bagte og de hæklede - så jeg var ellevild, da jeg vandt. Og så snart jeg modtog bogen med posten (ganske få dage efter at have vundet den), gik jeg i gang med at bladre i den. Om aftenen fandt jeg hæklenål og bomuldsgarn frem og gik i gang med min første cupcake fra bogen.
 
Der er én grundopskrift på cupcake, og den fulgte jeg selvfølgelig. Opskriften var særdeles nem at følge. Og det er helt klart en fordel, at der er afsnit med forklaringer om, hvordan de monteres efter færdig hækling.
 
Der er desuden adskillige opskrifter på forskelligt pynt og kanter. Jeg valgte at hækle 'glasur' og 'fyldig blomst' og sætte dem på min cupcake. Kombinationen af pynt er ikke én, der forekommer i bogen, ej heller farvesammensætningen. Men der kan man jo selv vælge, enten sin egen kombination eller at lade sig inspirere fra sammensætningerne i bogen. Jeg tænker, at jeg nok skal tilføje et par blade til blomsten på min cupcake.
 
Jeg brugte bomuld 8/4 og hæklenål nr. 2½, hvilket også er det, der anbefales i bogen. Og jeg lærte endda at hækle en ny maske, som jeg ikke kendte før: reliefmaske.
 
Jeg havde kun ganske almindeligt fyldvat og brugte det. Men jeg tror, min cupcake ville have fået en endnu finere form, hvis jeg havde brugt pladevat til bunden, som det anbefales i bogen.

Cupcakes er nemme og hurtige at hækle. Og det er sjovt at kombinere pynt og farver på forskellige måder. Monteringen er dog en dræber, synes jeg, som hellere bare vil hækle. Men måske du synes, det er sjovt at sidde med nål og tråd og kæle for detaljerne, og så er det bare med at komme i gang med det samme. Jeg har tænkt mig at lave flere - på trods af monteringen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...