lørdag den 6. juli 2013

Myntepesto

Der vokser store mængder kraftig mynte i vores have, og i dag besluttede jeg at tynde ud i vildnisset.

Jeg ville gerne lave en myntepesto til brug i det søde køkken. Så jeg kom frisk mynte, smuttede mandler og sukker i minihakkeren.

Jeg skulle lige have fingrene/køkkengrej ned i hakkeren og også ryste den nogle gange for at få det til at tage helt ved.

Konsistensen blev ikke så flydende som købt pesto, da jeg med vilje ikke kom olie i. Men det smagte dejligt. Forestil dig marcipan med mynte. Fortrinlig til en dejlig vaniljeis efter frokost, nu hvor sommeren endelig er her.

Opskrift:
4 dl friske mynteblade
100 gr smuttede mandler
5-6 spsk sukker

Jeg opbevarer det i glas med tætsluttende låg i køleskabet. Jeg ved ikke helt, hvor lang holdbarheden er.

Min myntepesto smager meget stærkt. Man skal elske mynte for at kunne li' den. Men jeg forestiller mig, at der findes mildere mynte f.eks. i potter i  butikkerne, så man kan lave en lidt mildere version. Ellers må man bruge mindre mynte, hvis man synes, det er for stærkt med så meget.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...