tirsdag den 23. juli 2013

Jeg er skuffet :(

Jeg har de sidste dage hæklet på et doilytæppe med Zpagetti. Opskriften er fra Frk. Garnglad, og den er nem at følge, og mønstret er rigtig fint - faktisk helt perfekt til sådan et tæppe.

Men jeg tror bare ikke, den passer til min hæklefasthed. For tæppet krøller for meget til, at det kan bruges. Jeg overvejer at vaske det og håbe, at det får det til at glatte sig ud. Men jeg tænker, at det måske et spildt ulejlighed, og at jeg er bedre tjent med at trævle op og bruge garnet til et andet projekt. Jeg har mere af det samme garn og vil gerne have, at det hele skal passe sammen i farven. Derfor tøver jeg med at vaske.

Har du erfaringer eller forslag, der kan hjælpe?

 
Jeg havde faktisk satset på et endnu større tæppe og hæklede derfor en hel mønstersektion ekstra. Men da det kom ned på gulvet at ligge i aftes, var det klart, at det krøllede alt for meget og aldrig ville komme til at ligge glat. Så jeg trævlede op til den originale størrelse igen. Men det ser altså heller ikke ud til at være lykken.

8 kommentarer:

 1. Så fint ....... men du har for mange masker i den 5 sidste omgang. Det ser ud til at du har 7 masker i hver bue, prøv istedet med 6 i hver ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg har faktisk 8 masker i hver bue, hvilket der også skulle være ifølge opskriften. Men hvis det nu løser problemet at reducere maskerne dér, så er det jo genialt. Jeg tror lige, jeg prøver - når jeg får taget mod til mig.

   Slet
 2. Jeg har også hæklet et tæppe efter samme opskrift - dog uden dine problemer. Det er ærgeligt dit er blevet så stort i den yderste kant. Håber det lykkedes for dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også set billeder af flere tæpper, som er hæklet efter den opskrift. Og de er virkelig flotte. Jeg har gennemgået opskriften og kan ikke se, at jeg har hæklet forkert. Så den eneste forskel må være hæklefastheden. Jeg har besluttet ikke at kaste mig ud i at ændre på mønsteret. Det bliver for kompliceret for mig. Måske jeg vil prøve med en mindre hæklenål eller at hækle fastere. Eller også giver jeg op...

   Slet
 3. Jeg lavede et rundt tæppe i spagetti og det bølgede ogsa meget, men jeg lagde det i "pres" under et andet tæppe en uge og så var det helt fladt og uden bølger...du kan prøve og se om det hjælper :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er et rigtig godt tip, som jeg helt sikkert vil kunne bruge i fremtiden. Dette tæppe kan dog ikke reddes, er jeg sikker på :(

   Slet
 4. Ej øv at det driller dig ............... jeg tror det er hæklefastheden der har skylden, prøv med en mindre nål. Zpagetti er heller ikke altid samme tykkelse i hele nøglen, derfor kan hæklefastheden drille lidt mere ( det er i hvertfald min erfaring )

  Man kan sagtens vaske zpagettigarn, det gør jeg selv. Men tror ikke på at det kan glatte tæppet ud.

  Håber det lykkes for dig ;O)

  Ps. Bliver såååååå glad når andre kan li mine designs ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker designet, og vil gerne have et tæppe med det mønster. Blandt andet derfor er jeg skuffet over, at det ikke lykkedes. Men jeg prøver igen en anden gang med et andet Zpagetti-garn eller anden hæklenål. Dette garn var nemlig ret tykt.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...