torsdag den 30. januar 2014

Nyt dansk kreamagasin: Maries ideer


For nylig kom der et nyt dansk krea-magasin på markedet. Jeg hørte først om det, da jeg fik et tilbud i mail. Og jeg må indrømme, at jeg slog til med det samme, for jeg har hungret efter et dansk krea-magasin, som ikke bare indeholder opskrifter. Jeg køber strikkemagasiner og er glad for dem. Men jeg savnede noget mere, f.eks. i stil med det engelske magasin Mollie Makes, som jeg også har købt et par gange.

Jeg kunne dog ikke vente, indtil magasinet blev sendt til mig. Faktisk ved jeg ikke, om jeg kan regne med at modtage første nummer i posten, eller om jeg først modtager et blad ved næste udgivelse. Så jeg købte bladet i Bilka og smed mig i sofaen for at hygge med det.

Og jeg blev positivt overrasket. Der er en del strikke- og hækleopskrifter i bladet. Men der er også så meget mere. Jeg var rigtig glad for at læse flere af artiklerne om blandt andet designere, kreafællesskaber, og en krearejse i Paris. En fed detalje er, at artiklerne bliver koblet sammen med kreaprojekter, som man selv kan gå i gang med. Bladet er vældig inspirerende, har omtale af lækkert garn på en måde, der give god oversigt og henvisning, hvor det kan købes. Ud over hækling og strik er der også inspiration til flere andre slags kreative aktiviteter.
'


Tidligere i dag svarede jeg positivt på et spørgsmål på en anden blog om magasinet. Men jeg kunne se, at der var blandede meninger. Her laver jeg så mit eget indlæg om det. Jeg anbefaler ikke bladet, hvis du ønsker at købe et blad bare med opskrifter, ligesom der allerede findes nogle stykker af på markedet. Men hvis du ønsker at bliver inspireret på mange forskellige måder, og hvis du ønsker at læse artikler med en journalistisk tilgang omhandlende alt muligt kreativt - mennesker, steder, materialer, miljøer, teknikker - så anbefaler jeg helt klart, at du få fingrene i bladet og tjekker det ud selv.

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg købte også bladet, men er skuffet, synes ikke der er ret mange hækleopskrifter, men hulens mange strikkeopskrifter, og jeg kan desværre ikke strikke. Men bortset fra dette, var det da ok.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tænker, at smag og behag er som bekendt forskelligt. Hvis der f.eks. kun havde været syvejledninger og -opskrifter, så ville jeg nok ikke have været glad for bladet, for jeg syr ikke. Men det, jeg virkelig kunne li', var, at det ikke bare var opskrifter men så meget andet og mere end det.

      Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...