onsdag den 1. januar 2014

Kæmpestor hæklet oldemorfirkant

Endelig er den færdig! Eller ja, jeg har i hvert fald besluttet, at nu må den komme i brug. I princippet kan jeg jo altid hækle en omgang mere, så hvem ved, om den nogensinde bliver færdig....

Jeg taler om den store oldemorfirkant i røde og lyserøde nuancer, som jeg begyndte at hækle på i sommers. Jeg sad bare med nogle rester bomuldsgarn og legede lidt med pink og lyserød, og pludselig voksede der en oldemorfirkant frem - og den blev bare større og større.

Til at begynde med tænkte jeg, at den kunne blive et fint tæppe til min datters bamser. Men den blev ved med at vokse, så den blev for stor til bamserne. Nu er den på størrelse med en lille plaid, og man kan sagtens sidde med den over benene i sofaen og hygge.

Børnene har inddraget den i deres leg, som det også fremgår af billedet, hvor de havde gang i mange forskellige dyr samt kæmpe oldemorfirkant på køkkenbordet. Og jeg tror, at den nok flytter ind i min datters værelse. Og så må hun selv bestemme, om den bliver brugt til bamser eller til piger.


Jeg har hæklet en helt klassisk oldemorfirkant, hvor jeg har skiftet farve for hver omgang. I starten gjorde jeg det på den 'gamle' måde, hvor man skifter garn og derefter hækler tre luftmasker som erstatning for en stangmaske i starten af den nye omgang. Men det giver altså ikke så godt et resultat. Så efterhånden lærte jeg at hækle en stående stangmaske og helt undlade de tre luftmasker. Og i de sidste omgange kan man næsten ikke se, hvor omgangen begynder/slutter. Det ser rigtig fint ud. Og det er helt klart en fremgangsmåde, jeg vil benytte mig af i fremtiden.

Jeg har brugt bomuldsgarn. Jeg startede med rester og valgte helt tilfældige farver. Enester krav var, at der skulle skiftes farve for hver omgang. Efterhånden som omgangene blev længere hentede jeg også nye garnnøgler fra lageret. Og jeg har købt ét eller højst to nøgler for variationens skyld.

Oldemorfirkanten måler ca. 105 x 105 cm. Og den vejer 495 gram. Den er hæklet i rent bomuld. Og dog, muligvis var nogle af de ganske små rester uden banderoler bomuld blandet med akryl.11 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin - jeg er vild med farverne :)

  SvarSlet
 2. Det er bare blevet superflot! Kan du ikke lave sådan en trin for trin guide til, hvordan du skifter garn, så man ikke kan se det? Det ville være skønt at have nemlig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Og du kan finde en vejledning hos Yarnfreak, lige her: http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2013/04/diy-rundt-tppe-i-zpagetti.html

   Slet
 3. Den er blevet rigtig skøn, jeg kan godt forstå, din datter har taget den til sig

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot din oldemorsfirkant :)

  SvarSlet
 5. Hej

  Hvor er den fin!
  Vil du ikke beskrive hvordan du lavet den stående stangmaske?

  Mvh
  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er et link til en god vejledning: http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2013/04/diy-rundt-tppe-i-zpagetti.html

   Slet
  2. Super dejligt - mange tak :)

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...