mandag den 20. januar 2014

Årets første par strømper

Årets første par strømper går til min mand. Jeg blev færdig med dem i aftes, og de er hverken vasket eller brugt endnu. Så de ligger her i al deres ubrugte krøllethed. Men her er de så. Strikket på samme måde som dem, jeg gav ham til jul og i samme garn (Bumbo strømpegarn fra Bilka). Bare i en gråbrun nuance, som måske ikke helt fremgår af billedet, hvor strømperne til jul var lysegrå.

Men hedder det i virkeligheden sokker, når de er til en mand? En gang imellem er jeg altså en sprogspasser, og andre gange føler jeg mig helt skråsikker.


Jeg elsker selv at bruge strikkede strømper, og jeg oplever også, at folk bliver rigtig glade, når jeg giver dem strikkede strømper. Og det er enormt tilfredsstillende, når et nyt par er klar til at blive taget i brug. Men de er godt nok keeeedelige at strikke. Det går ikke ret hurtigt i det tynde garn, som jeg gerne vil bruge, og så skal man endda strikke to af dem! Derfor har jeg besluttet, at jeg fremover skal til at være lidt mere eventyrlysten i min strømpestrikning og afprøve nye mønstre og farver.

Indtil videre har det hjulpet lidt på kedsomheden at strikke med rundpind og 'magic loop' fremfor på strømpepinde. Og det hjælper med farveskiftende garn frem for ensfarvet.

Har du nogle gode fif til strømpestrikning? Nyder du at strikke strømper eller finder du det ligeså kedsommeligt som jeg gør?

8 kommentarer:

 1. Kedeligt, kedeligt at strikke strømper, men også meget tilfredsstillende fordi,- jeg ligesom dig - oplever at både store og små famile/vennner bliver meget glade for at få hjemmestrikkede strømper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, det er også min oplevelse. Og jeg har også altid selv elsket strikkede strømper.

   Slet
 2. Jeg strikker stort set aldrig strømper, selvom jeg synes, de er meget, meget lækre at have på.
  Jeg tror, det hedder sokker, når de er korte og strømper, når de kommer længere op ad benene :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er begyndt at strikke dem samtidig, fordi jeg har så svært ved at få strikket sok to. Den er jo bare en gentagelse af nummer et :-)
  Jeg bruger også magic loop.
  Jeg tænker, at skal det være mere sjovt, kunne man gå i gang med mønsterstrik - fx flerfarvestrik og hulmønstre.
  Fine sokker, du har strikket - og det er bare skønt at have en mand, der sætter pris på de hjemmestrikkede af slagsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja, det er dejligt, at han er glad for dem. Det var faktisk ham selv, som bad om disse, fordi han var så glad for dem, han fik til jul.
   Og jeg har tænkt det samme som dig, at der skal noget mønsterstrik til. Jeg strikkede nogle med snoninger til en veninde til jul. De var rigtig fine, men heller ikke den store variation i mønstret.
   Jeg har endnu ikke prøvet at strikke to på én gang. Er der god plads på pinden? Og strikker du dem oppefra og ned, eller modsat?

   Slet
 4. Fine herresokker. Ligesom Anja strikker jeg også begge på engang. Men jeg bryder mig
  ikke om magic-loop....så jeg bruger to rundpinde. Og 9 ud af 10 gange starter jeg fra tåen.
  Og der er fin plads...

  SvarSlet
 5. Før var jeg ikke glad for at strikke strømper, for jeg syntes at hælen var indviklet, og det var tit eg ikke blev færdig med strømpe nr 2.
  Men efter at jeg fik lært at strikke to på en pind fra tåen og op har eg strikket mange strømper :)
  Læs på min blog, der har jeg et indlæg om strømper fra tåen og op :)

  Vh Ása / sunadottir.blogspot.com

  SvarSlet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...