torsdag den 26. december 2013

Jólatrøll!

...er færøsk for 'juletrold'. Nedenfor ses et billede af min mands ben stukket ned i de nye strikkede strømper, som jeg gav ham som en del af hans julegave. Det er ikke min mand, der er trolden. Det er strømperne!


Da jeg som lille pige på Færøerne lærte at strikke, fik jeg også at vide, at man skulle blive færdig med sit strikkeprojekt før jul, for ellers ville det være en 'juletrold'. Og man kunne så risikere, at éns ufærdige projekt blev udstillet til spot og skamme, så alle kunne se, hvor doven man havde været, siden man ikke fik det færdigt.

Dette var heldigvis ikke noget, der blev praktiseret i min familie. Og det var vist også kun de ældre i familien, som fortalte om (u)skikken med udstillingen af juletrold - nok mest for sjov. Jeg har heller aldrig ladet mig dominere af andres krav om at få mine projekter færdige før jul (ej heller undlader jeg at starte nye projekter på fredage, men det er en anden historie).

Denne jul formåede jeg dog at stresse mig selv, fordi jeg absolut ville have et par strikkede strømper til min mand færdige, så jeg kunne give dem til ham den 24. december. Og hvad skete der? Ja, jeg var kommet helt frem til tåen på den anden strømpe den 23. december, da jeg opdagede, at jeg i min hast havde glemt at dreje hælen. Og så var jeg nødt til at trævle op igen! Hvilket resulterede i, at jeg ikke kunne nå at få strømpen færdig inden gaveåbningen den 24.

Heldigvis havde jeg god tid til at strikke, imens jeg var på arbejde natten imellem den 24. og den 25. Strømpen blev færdig, og manden kunne tage begge strømper på i aftes. Han var heldigvis glad for dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...