søndag den 22. december 2013

Hæklede grydelapper og kurv

Jeg har hæklet et par grydelapper og en lille kurv i limefarvet bomuldsgarn. De skal gives væk lige om lidt. Og jeg tør afsløre dem her, da jeg ikke tror, modtageren læser med.

Garnet er fra Søstrene Grene. Og den sorte gennemfarvede elastiksnor, som grydelapperne hænger i, er fra Stof2000.

Grydelapperne er vævehæklet med enkelt tråd. De er hæklet i to lag, som så også  er hæklet sammen med vævehækling.
Kurven er i stangmasker og dobbelt tråd. Den er hæklet med ret tynd hæklenål, så siderne bliver lidt stive. Det er min første hæklede kurv nogensinde. Jeg brugte ikke nogen opskrift men hæklede bare helt enkelt med en flad, rund bund og lige sider. Jeg ville gerne have lavet siderne meget højere og så bøjet dem ned. Desværre havde jeg ikke mere garn.6 kommentarer:

 1. Hvor er det flot! Det er en dejlig farve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Garnet er fra Søstrene Grene. Jeg mener, jeg købte det i oktober, så det kan være, der stadig er noget tilbage i den farve.

   Slet
 2. Det er en dejlig gave. Vævehækling har jeg aldrig prøvet, det giver et rigtig flot resultat - og kan kun tilslutte mig; dejlig farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Vævehækling kalder Sys Fredens det i sin lille bog "Mønsterhæklet". Jeg er blevet virkelig glad for mønsteret. Det er nemt at hækle og giver en virkelig fin struktur.

   Slet
 3. Jeg kan rigtig godt lide effekten, som vævehækling giver! Det må jeg altså prøve af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt ovenfor, Sys Fredens kalder mønsteret for vævehækling. Når jeg googler det, finder jeg dog ikke rigtig noget, der svarer helt til det. Men det er dejlig nemt at hækle og giver en fin struktur. Er elastisk på den ene led men ikke på den anden.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...