søndag den 1. december 2013

1. december - Kalenderlys


Datteren på 7 år fik i dag lov til at lave en lille dekoration til vores kalenderlys. Jeg hjalp med at lægge ler i den lille potte og sætte lyset godt fast. Ellers har hun lavet det helt selv, og jeg har med vilje ikke blandet mig i noget.

Datteren er stolt af resultatet, og jeg er stolt af hende. Lyset skal tændes første gang, når vi lige om lidt spiser aftensmad.

Jeg har valgt et tyndt kalenderlys i år for at sikre mig, at vi kan nå at få det brændt. Nogle år med tykke lys, er de slet ikke blevet brændt ned. Og da jeg ikke synes, det er ret charmerende at brænde nummer 17 juleaften, har jeg gjort noget ved det i år. 

Hvornår tænder I normalt jeres kalenderlys?

Jeg sætter meget pris på den måde, min mor altid plejede at tænde kalenderlyset på morgenbordet. Den dejlige nedtælling til jul gjorde det i barndommen hyggeligere at stå op på de kolde - og mørke! - færøske vintermorgener.

Jeg fører gerne denne enkle tradition videre i min egen lille familie her i Danmark. I dag kommer vi dog først i gang til aften, da min datter først skulle lave dekorationen. 

4 kommentarer:

 1. Hvor er det en sød dekoration.

  Vi tænder også kalenderlyset om morgenen. Det har vi altid gjort i mit hjem. Der er dog det ved kalenderlys, at jeg tit er "kommet til" at købe et tykt bloklys, så det har taget laaaaang tid om at brænde hver dag ned. I "gamle dage" var det nemmere. Der var der kun de tynde, klassiske kalenderlys :-)

  Hav en god 1. advent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Jeg har også købt de tykke lys, fordi de ser så flotte ud. Men det tager aaaalt for laaang tid - som du også siger.

   Slet
 2. I dag har kalenderlyset brændt det meste af dagen, det er stort, og der er langt ned til den 1. Da jeg arbejder på skiftehold, bliver det tændt på forskellige tidspunkter på dagen.
  Det er vel nok en flot dekoration, din datter har lavet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi sad og beundrede den til aftensmaden. Farmand var også stolt af hende, og lillebror prøvede at få en del af æren også.

   Ja, det med de skiftende arbejdstider gør det svært at holde faste rutiner. Det mærker vi også her i huset med to forældre, der har skiftende arbejdstider. Så vi må også nogle gange fravige nogle traditioner. Børnene får dog altid morgenmad, så de kan se lyset og følge med i dagene.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...