onsdag den 25. december 2013

Hjemmelavede julegaver 2013

Jeg startede i oktober og nåede faktisk at strikke og hækle nogle julegaver i år. De fleste er endnu ikke blevet afsløret i deres helhed, da de jo skulle være lidt hemmelige. Men nu er pakkerne blevet åbnet, og jeg kan vise nogle billeder frem. 

Dette lilla halsrør havde jeg det lidt besværligt med. Det er strikket i dejlig blød alpaka men uden opskrift. Jeg afprøvede tre forskellige fremgange, før jeg besluttede mig for at strikke det i snoet rib. Røret er langt nok til at nå to gange rundt om halsen. Det blev givet til min niece på 10 år.


Jeg strikkede to ens huer i herremodel til min nevø på 18 og min fætter i 20erne. Garnet er en lækker blød blanding af silke, merinould og ganske lidt kidmohair. Det er så blødt, at selv den sarteste kan bruge huen, men samtidig dejlig varmt. Huerne kan foldes op eller bruges til at hænge ned bagved. Og de er ganske enkle at strikke. Opskriften er fra bloggen 'Luft ender vingerne' og nem at følge.Ud over disse ting, strikkede jeg et par strømper til en veninde, som jeg glemte at tage billede af, før de blev pakket ind. Et par dejlige strømper med mønster af ganske tynde snoninger og strikket i strømpegarn med lange farveskift i fine efterårsfarver.

Min søster fik også et par strømper i snoet rib, som jeg heller ikke har noget billede af. Desuden fik hun fire af mine hæklede juletræer, som blev pyntet med mørke træperler, så de passer til de flotte, mørke trægulve i min hendes hjem.


En sød bekendt fik også nogle at juletræerne, men med lyse træperler. I har set billedet før, men her er det lige igen.


Jeg gav to sæt hæklede grydelapper væk. Det ene sæt var til min mor, og det er der ikke noget billede af. Men det var hæklet på samme måde som det sæt grydelapper, som jeg gav til nogle bekendte sammen med en hæklet kurv. De er bare hæklet efter eget hoved uden opskrift. Men jeg overvejer at lave en DIY, da jeg har fået meget positiv respons.


Den sidste hjemmelavede julegave var et par strikkede strømper til min mand, som han blev meget glad for. Men dem skal I høre mere om i et andet indlæg.

2 kommentarer:

 1. Sikke meget du har nået! De huer der ser altså også virkelig lækre og bløde ud!
  Jeg er sikker på, at det hele har gjort lykke. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke hørt fra alle endnu, men dem, jeg har hørt fra, var godt tilfredse :) Og ja, huerne var gode. Min mand prøvede en, og den sad rigtig fint. Virkelig nemme at strikke også.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...