torsdag den 27. februar 2014

Fastelavn 2014 - Min søns kostume: TYV

Min søn nægter at være Spiderman i år til fastelavn. Han var Spiderman sidste år og sagde også for et par måneder siden, at det ville han være igen i år. Han fik i efteråret et Spiderman kostume fra H&M, som har vist sig at være i langt bedre kvalitet end de sædvanlige kostumer fra legetøjsbutikkerne. 

Men nej! Han er nu hoppet officielt af Spiderman-bølgen og har valgt IKKE at være en af de 10-15 Spidermans i børnehaven i år. Hvilket jeg egentlig applauderer. Mine børn må gerne gå deres egne veje og ikke bare følge med strømmen.

Men nu kommer vi så til hans tilvalg. Han vil være skurk! Nærmere betegnet TYV! Den måtte jeg så lige sluge - og gav mig så i gang med at designe en indbrudstyv. Det er ikke svært. Jeg låner udtrykket fra The Sims spillene og klæder ham i sorte bukser, sko og handsker og en stribet bluse. Desuden har jeg købt en sort øjenmaske. Den var ikke nem at opdrive i år. Jeg skulle i Pariserhuset i Jægergårdsgade, hvor jeg gav 15-20kr for den (jeg har siden set lignende masker i Panduro Hobby til nogenlunde samme pris). I legetøjsbutikkerne var der øjenmasker i alle mulige andre farver.

Prikken over i'et er den lettere uhyggelige balaklava (bankrøverhue), som jeg har strikket i sort bomuld fra Søstrene Grene. Han bliver panisk, hvis huen klør, så bomuld er perfekt til formålet. Når han har huen trukket ned, kan man kun se hans øjne. Men han kan også rulle den op og bruge den som en almindelige hue og så tage masken på, hvis han skulle få lyst. 

Huen er inspireret af en mere munter udgave, som jeg strikkede forrige jul i gave til min fætters sønner. Denne gang har jeg ikke brugt opskrift men bare lavet min egen version. Der er stikket 2 ret, 2 vrang hele vejen, med et kighul lavet på nemmeste vist over ca. 1/3 af maskerne. I toppen har jeg taget ind et par gange, før jeg lagde alle masker over på tråden og strammede til. Jeg strikkede på pinde nr. 3½ og brugte lidt over et nøgle af garnet.


Normalt har jeg ikke noget imod at købe børnenes fastelavnskostumer. De er dyre og i forfærdelig kvalitet. Men børnene bliver glade, og jeg kan endnu ikke sy. Så løsningen er perfekt. Men det er da dejligt også at få lov til at kreere noget til kostumet.

Min datter er heller ikke altid helt traditionel i sine valg. Men det skal jeg nok skrive noget om på et andet tidspunkt.

Hvordan har du det med dine børns valg af udklædning? Blander du dig eller må de selv vælge? Laver du/I dragterne, eller bliver de købt?

5 kommentarer:

 1. Mine børn er jo voksne - men da de var børn ville de (desværre) aldrig være noget man kunne købe. De havde uendelig tillid til mine - meget ringe -syevner. Så efter bedste evne har jeg syet hundekostumer, rum-bamsekostyme, indianerprinsesser, ko-dragt osv. osv. Hvis de ville have haft købe-dragter, havde jeg straks slået til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med sådan en blind tillid :) Og det lyder som nogle spændende kostumer, du har syet. Rumbamse

   Slet
 2. Mine unger har aldrig ejet et købe kostume, fordi jeg er VILD med at sy deres dragter, så de store har været smiley, pizza, hammerhaj, papegøje, pingvin, ørn og så selvfølgelig de obligatoriske prinsesser og sørøver. I år skal de være majs, en æske popcorn og.... spiderman (meeeget mod min vilje, men knægten VIL, så moar må i gang).
  Synes det er dejligt med en skurk, sikke en fin hue.
  Kh Susanne, suskreahjoerne.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er fantastisk, at du har syet alle de kostumer. Der skal en god gang fantasi men også sykundskaber til, for at resultatet skal blive ordentligt og brugbart. Min ambition er at lære at sy godt nok til at kunne sy kostumer, HVIS det nu skulle blive nødvendigt. Og det bliver det jo sandsynligvis, for på et tidspunkt bliver børnene trætte af det evigt samme udvalg i legetøjsbutikkerne, og så får de vel også andre ambitioner.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...