onsdag den 12. februar 2014

Ny hæklet rund pude

I aftes blev jeg færdig med en rund hæklet pude til min datter. Hun tog den med i seng og har haft den til at pynte i værelset i dag. Men nu har hun en veninde på besøg, så jeg har taget puden ind i stuen for at tage billeder. Der er et lidt sjovt lys på billederne, da jeg gerne ville give nogen af dagens solstråler lov til at være med på billederne.Puden er hæklet i 100% bomuld 8/4 og med hæklenål nr. 2,5. Til at begynde med brugte jeg rester fra det hæklede tæppe, som jeg gav min datter for ikke så længe siden, og som består af én stor oldemorfirkant.

Jeg valgte garn nogenlunde tilfældigt og skiftede for hver omgang. Jeg hæklede lige mange omgange til hver af pudens sider, indtil der ikke længere var nok af hver enkelt farve til en omgang. Derefter brugte jeg to nøgler pink bomuldsgarn fra Søstrene Grene for at gøre puden færdig. Tilsammen har jeg brugt omkring fire nøgler garn. 

Puden er hæklet rundt i stangmasker med tolv udtagninger på hver omgang, 27 omgange i alt (jeg startede med en magisk ring). Rækkefølgen af farverne er forskellig på hver side. Til sidst har jeg hæklet sammen med fastmasker.

Monteringspuden er en rund pude med dun/fjer, som jeg i tidernes morgen købte hos Stof2000 for ikke ret mange penge.

Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, da jeg synes, jeg efterhånden er ved at blive god til at hækle rundt - og gøre det pænt. Datteren er også glad for puden.4 kommentarer:

 1. Den er godt nolk flot! Du ER god til at hækle rundt og jævnt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg er godt tilfreds. Selvfølgelig er der altid nogle ujævnheder, hvis garnresterne er lidt forskellige i tykkelsen. Men jeg synes nemlig også, og resultatet blev pænt og jævnt.

   Slet
 2. Ret imponerende...
  Afslutter du hver omgang helt for at undgå de typiske tegn på farveskift?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja, jeg afslutter hver omgang helt. En lille smule mere arbejde, men det er helt klar det værd. Jeg har endelig taget mig sammen til at lære det, og nu bruger jeg det for det meste.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...