lørdag den 22. februar 2014

Haruni - Strikket sjal til svigermor


Det ser ud til, at i denne ego-måned får jeg færdiggjort projekter til alle mulige andre end mig selv (jeg har dog fået et par strømper!). Således er jeg også blevet færdig med det strikkede sjal til svigermor. Eller faktisk er det måske mere et tørklæde, idet det blev noget mindre, end jeg havde håbet. Uanset størrelsen er det smukt, blødt og let. Og det er i hendes yndlingsfarve. Så jeg er sikker på, hun bliver glad for det.

Mønsteret hedder 'Haruni' og er designet af Emily Ross. Jeg fandt det på Ravelry.com. Det er gratis og kan downloades som pdf fil på flere sprog. Du kan finde det ved at klikke her. Jeg finder dette mønster ualmindelig smukt. Men det er ikke det nemmeste at strikke, så jeg vil ikke anbefale det til en nybegynder. Jeg er rimelig øvet i at strikke hulmønstre samt i at strikke efter diagram, og derfor kunne jeg godt følge mønsteret. Ét enkelt sted var jeg dog nødt til at kigge efter strikkevejledningen, som også findes for hver enkelt pind. Fremgangsmåden er grundigt beskrevet, men den er kompliceret på grund af konstruktionen af mønsteret. Og hver enkelt sektion af hulmønsteret går over mange masker, hvilket kræver koncentration, når man strikker. Så vent med dette sjal, indtil du er øvet strikker. Men tøv så heller ikke med at kaste dig ud i det, for det var virkelig sjovt at strikke, og det ER SÅ SMUKT!

Jeg strikkede på pinde 3½ med to tråde Pure Royal Baby Alpace fra Ice Yarns, hvilket er et virkelig lækkert garn. Jeg brugte ca. 140 gram. Jeg kunne sagtens have brugt tykkere pinde og stadig fået et pænt resultat, og så ville sjalet også have været større. Dette vil jeg huske, hvis jeg strikker sjalet en anden gang. Efter endt strikning var sjalet ret sammenkrøllet, men det foldede sig smukt ud og voksede en hel del, da jeg blokkede det.


5 kommentarer:

 1. Du har ret: det er virkelig SMUKT! Jeg vil gemme opskriften, til jeg bliver en mere øvet strikker. Jeg kan også kun forestille mig, at hun bliver vildt glad for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så må du vise resultatet frem. Det ville være spændende at se sjalet i forskelligt garn.

   Slet
 2. Sjalet er fantastisk flot. Det er også en af de opskrifter jeg kikker på en gang imellem ;) kunne godt tænke mig at få det på pindende en dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale dig at strikke det. Det er virkelig tilfredsstillende at blive færdig med noget, som giver så flot et resultat. Og det er sjovt at strikke.

   Slet
 3. Wauw det er simpelhen bare smukt

  SvarSlet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...