tirsdag den 10. juli 2012

Barbie-kjole # 3

Tiden og stedet er ikke til de store projekter lige nu. Men ét eller andet håndarbejde skal jeg have imellem hænderne, så for et par dage siden gik jeg i gang med endnu en kjole til min datters Barbie dukker.

Denne opskrift er fra Hendes Verden. Jeg har brugt en rest bomuldsgarn i den rigtige tykkelse, og har valgt at lave kjolen ensfarvet, selv om den i opskriften er to farvet.

Ved at lave en strikkeprøve fandt jeg ud af, at jeg skulle gå 1/2 nummer op i pinde. Det skulle jeg nok ikke have gjort, da kjolen faktisk blev lidt for vid i livet til dukken. Jeg hæklede derfor to stropper til at holde kjolen oppe.

Kjolen var ikke svær at strikke, og opskriften var nem nok at følge. Dog var den øverste kant, som skulle hækles i krebsemasker noget besværlig, synes jeg. Men den gør selvfølgelig noget for udseendet. Og så var det jo ganske få centimeter med krebsemasker, som det drejede sig om, så jeg overlevede.

Hvis jeg skulle strikke kjolen igen, ville jeg dog vælge at lave lukket ryg og undgå at skulle hækle trenser og sy knapper i ryggen.

Jeg vil lige nævne, at det er nogle søde vintage knapper, jeg har brugt. Jeg fandt dem i min mors syskrin. De stammer fra 1976, og jeg kan huske, at de har ligget i syskrinet hele min barndom.

Billederne har de sidste dage ikke været i bedste kvalitet, da jeg for tiden blogger fra mobil. Men forhåbentlig kan man alligevel få dannet sig et nogenlunde indtryk af det, jeg viser frem.2 kommentarer:

  1. Bittesmåt strikketøj er dejligt en gang i mellem :-) Jeg strikker regelmæssigt barbietøj. Mine pigebørnebørn bliver glade, og jeg får brugt mine garnrester.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en rigtig god måde at bruge garnresterne på, hvis man altså ikke lige har lyst til at gå i gang med et hæklet tæppe eller noget hønsestrik, som jo også er gode måder at bruge rester på. Har du Barbietøj på din blog? Jeg må hellere kigge grundigere...

      Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...