onsdag den 27. juni 2012

Nederdel med flæser

Endelig er jeg færdig med flæsenederdelen til min datter!

Hun blev så glad for den, at hun nu har den på for anden dag i træk. Og hun stillede da også gladeligt op til fotografering i morges. Hun stylede sig selv og fjollede lidt foran kameraet. Vældig hyggeligt!

Det har været noget af et projekt at strikke denne nederdel. Ikke fordi den var svær, men fordi jeg selv var noget ubeslutsom omkring farver og garner og hele tiden skiftede ud.

Opskriften var ellers nem at følge. Flæserne har en nemt hulmønster, som man hurtigt får på rygraden. Det eneste svære ved det er, at når man strikker i mohair, kan det være vanskeligt at se nøjagtig, hvor man er henne i mønsteret. Jeg var ikke vant til at strikke hulmønster i mohair, så det skulle jeg lige vænne mig til. Resten er nemt og hurtigt strikket. Faktisk en ret genial måde at konstrere en flæsenederdel.

Opskriften er fra Alt om Håndarbejdes Strikkemagasin nr. 4, 2012.
Design: Käthe Fog

Jeg brugte tre slags garn til flæserne, alle tre med kidmohair og silke: Kid Seta, Angel by Permin og Drops Kid Silk. Og til resten af nederdelen burgte jeg Hjerte Blend. I opskriften var der brugt silkegarn, men jeg valgte noget billigere garn ud fra den tanke, at nederdelen måske bliver hurtigt ødelagt, så jeg ville gerne spare lidt penge. Til to af flæserne fik jeg også garn på tilbud.

Til flæserne brugt jeg pind nr. 3½ for at få et tilfredsstillende resultat, selv om der i opskriften er brugt pinde nr. 4.
Jeg strikkede i størrelse 6 år. Den passer egentlig meget godt til min datter, som bliver 6 år om 2½ måned. Måske en lille smule lang, men min datter er også lige under gennemsnitshøjde, tror jeg.

7 kommentarer:

 1. Respekt gudrun!
  Du er så sej til at strikke.
  Den der nederdel er jo en ren drøm !

  SvarSlet
 2. Hvor er det en dejlig pige, du har og hun er skøn i sin nye, flotte nederdel

  SvarSlet
 3. Nej, hvor er det en fed nederdel! Kan godt forstå, hun er glad. Rigtige tøse-candyfloss farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, især den midterste flæse, der ligner farven en lækker sorbet-is. Jeg blev helt lækkersulten af at strikke den ;)

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...