lørdag den 16. juni 2012

Mini cupcakes - med opskrift på icing!

Jeg har været alene hjemme med børnene siden i går. Og når man nu står tidligt op om morgenen, som de små størrelser gør selv en lørdag morgen, så skal man da finde på noget at lave sammen.

Så i morges bagte vi minicupcakes. Min 2-årige søn hjalp med at piske. Min 5-årige datter fandt ting frem og knækkede æg. Det var noget af et kaos, men hyggeligt alligevel. Vi var enige om, at vores cupcakes skulle pyntes, men min søn havde svært ved at vente, indtil de var kølet af. Han spiste et par stykker og sneg sig ellers utallige gange ud i køkkenet, for han ville 'bare kigge på dem', som han sagde. Men afkølede blev de. Jeg piskede glasur/icing og sprøjtede på, og børnene stod for krymmelpynten.

Opskriften på cupcakes er fra en bog. En helt almindelig kagedej, den ligner nærmest sandkage. Jeg delte dejen i to portioner, den ene tilsat vaniljepulver og den anden tilsat lidt kakaopulver.

Icingen lavede jeg bare på rutinen, og den smagte dejligt! I dag tilsatte jeg hvid icing-farve, da jeg gerne ville have icingen helt hvid. Krymmelet er fra Dr. Oetker.

Opskrift på hvid vanilje-flødeost icing
Til ca. 20 minicupcakes

50 gr Philadelphia flødeost
50 gr blødt smør
100 gr flormelis
1 knsp. vaniljepulver
½-1 tsk hvid icingfarve

Pisk de første 4 ingredienser sammen, så de er godt blandet. Hæld en smule icing-farve i og pisk igen. Start med lidt og brug mere, hvis det er nødvendigt. Brug f.eks. en sprøjtepose med tyl, og sprøjt glasuren på dine cupcakes. Ellers smør den bare på med en paletkniv eller ske.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...