lørdag den 9. juni 2012

Vanskelig nederdel...

Selv om man ikke har hørt meget til mig på det sidste, og selv om jeg ikke har færdiggjort noget siden den hæklede fodbold, har jeg da været i gang med at strikke. Faktisk har jeg nu strikket på en nederdel til min datter i et stykke tid. Jeg har dog også nævnt den i et par tidligere indlæg. Opskriften er vist nederst i dette indlæg.

Men den vil ikke rigtig arte sig, den nederdel. Først havde jeg besvær med at finde garn. Jeg havde to farver, som jeg gerne ville bruge til to af flæserne og skulle så finde endnu en farve til den sidste flæse, samt garn til kropstykket. Jeg måtte i tre butikker, før jeg var tilfreds.

Da jeg så begyndte at strikke, var jeg ikke tilfreds med, hvordan hulmønsteret så ud på mit arbejde. Jeg trævlede op igen og skiftede pind til ½ nummer mindre. Det hjalp.

Så fandt jeg ud at, at det garn, jeg havde valgt til flæse nummer to, var for tykt, og jeg bestilte noget nyt online. Jeg bestilte for sikkerheds skyld to farver, og det var godt, for den ene så slet ikke ud, som jeg havde regnet med. Men jeg var på rette kurs igen.

For 2-3 uger havde jeg strikketøjet med på nattevagt, og der var faktisk tid og ro til at tage det frem en nat, hvor jeg sad i sofaen i fællesstuen og strikkede lidt. Dagen efter ville jeg strikke videre hjemme, men da kunne jeg ikke finde mit strikkemagasin. Jeg har sandsynligvis glemt det på arbejdet, men selv om jeg har ledt over det hele og har spurgt kollegaer, kan det ikke genfindes. Ok, jeg kunne så logge på som abonnent og printe opskriften ud. Jeg kan strikke igen, men det er stadig ikke ligeså fedt som at have magasinet, vel?

Forleden var jeg så ude og shoppe med min mor og fandt noget garn fra Drops, som havde en rigtig fin farve til nederdelen og besluttede at erstatte en af farverne med dette garn. Og ja, så indså jeg, at den første flæse, jeg havde strikket, faktisk ikke passede ind mere, og besluttede derfor at trævle den op og bruge garnet til noget andet.

Nu har jeg så strikket én flæse, lidt kropstykke og er i gang med flæse nummer to. Forhåbentlig skal der nu ikke flere ændringer til. Og så har min datter bare at blive glad for den nederdel!


2 kommentarer:

  1. Hold da op, sikke den nederdel dog driller. Forhåbentlig bliver den rigtig god og din datter vil komme til at elske den og gå i den konstant. Farverne er i hvert fald flotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Ja, jeg er vist også glad for det endelige farvevalg. Og det falder lige i min datters smag. Men hvilken 5-årig pige kan ikke li' pink og rosa nuancer ;) Jeg håber virkelig, nederdelen bliver en succes.

      Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...