fredag den 27. april 2012

Strikket vest til min datter

Den strikkede vest til min datter, som jeg omtalte i et tidligere indlæg, er færdig!

Vesten er strikket i selvstribende garn af mærket ICE fra Iceyarns.com. Jeg har brugt garnet Angora Design af mærket IceYarns. Det var virkelig lækkert at strikke i, og min datter siger, at det føles dejlig blødt at have på. Hun er ellers noget så hysterisk, hvis det klør bare den mindste smule. Farverne gjorde også lykke hos hende.

Desuden brugte jeg metallisk tråd i farven sølv i alle ribbene. Det var ok at strikke med, eftersom det ikke var mere, men jeg ville ikke strikke det med i hele bulen. Det ville have været for besværligt at kæmpe med at holde styr på den smalle tråd i løbet af hele arbejdet.

Jeg har ikke brugt en opskrift men bare improviseret. Vesten er meget enkelt. Den er strikket rundt i glatstrik hele vejen op. For at få striberne i det selvstribende garn til at passe hele vejen op, kunne jeg ikke strikke for- og bagside hver for sig efter ærmegabet, men var nødt til at strikke rundt hele vejen op. Så jeg tog 10 ekstra masker ud i hver side, hvor ærmegabet begynder. Efter at have strikket halskanten, klippede jeg så ærmegabene op, syede kanterne til i hånden og tog derefter masker op til ærmeribbene. Jeg strikkede med vilje ikke ribbene i samme farve, men valgte at følge farven på garnet, dér hvor jeg var kommet til på nøglet.

Jeg har strikket rigtig mange trøjer i mit liv, men jeg har aldrig prøvet at klippe op til ærmegab før, så jeg var noget nervøs. Før i tiden plejede min mor at klippe op og sy til på maskine for mig. Men hun er langt væk - på Færøerne - så der er ingen hjælp at hente fra den kant. Og jeg har ikke engang symaskine selv. Så jeg var bare nødt til at kaste mig ud i det. Og det gik faktisk fint. Nu får vi så se, om det holder i brug.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...