tirsdag den 11. marts 2014

En god hæklenål

Nedenfor ses et billede af min yndlingshæklenål for tiden. Den er nr. 2,5, hvilket er perfekt til det tynde bomuldsgarn, som jeg hækler rigtig meget i for tiden. Den er købt i Bilka og kostede kun 25 kr, hvilket selvfølgelig ikke skader.

Men vigtigst af alt er håndtaget. Jeg har prøvet mange forskellige hæklenåle, og det viser sig, at de hæklenåle, der er udformet med flade felter eller krumme skafter bare ikke ligger godt i min hånd. Jeg tror, jeg holder forkert på nålen, når jeg hækler, sådan at jeg bliver nødt til at lave et ekstra drej, hvis jeg bruger disse nåle, og det gør ondt i mit håndled.

Jeg har fundet frem til, at hæklenåle med runde og lidt tykke håndtag fungerer bedst for mig. Denne hæklenål har så oveni et håndtag med en lidt gummiagtig overflade, som gør, at den ikke glider i hånden og er behagelig at holde på. Den vil jeg helt klart anbefale.


Indtil jeg fandt frem til min nye yndling, har jeg i årevis brugt disse hæklenåle med plastikhåndtag. De fungerer stadig godt - bare ikke helt ligeså godt.

Min gamle yndling var den med rødt håndtag nederst i billedet. Den er helt slidt, og garnet glider som en drøm på den. Bøjet er den også, da folk er kommet til at sætte sig på den i sofaen nogle gange. Den kommer stadig i brug, da jeg jo har gang i flere hæklerier på samme tid.


Disse tynde hæklenåle fungerer ikke rigtig for mig. Jeg spænder rigtig meget i hånden og håndledet, når jeg forsøger at bruge dem. Og jeg har dem kun til nødstilfælde. De tykkere i plastik er ok at bruge, da håndtaget jo er temmelig tykt. De bliver mest brugt til Zpagetti.


Jeg købte forleden nogle fine hæklenåle fra Rice til en giveaway. Kom så i tanker om, at de er udformet på nogenlunde samme måde og blev så i tvivl, om jeg ville give dem. Men måske de alligevel er tykke nok til at være behagelige at holde om. Jeg må vist snart komme i gang med den giveaway, og så må I læsere selv bestemme, om I vil have dem.


Hæklenålen fra Søstrene Grene fungerer ikke for mig, så den bliver også givet væk på et tidspunkt. Jeg ved, at der er mange, som er glade for disse hæklenåle med fladt håndtag.

Den lille tingest i blå med gul hætte er en hæklenål nr. 1! Den fandt jeg i en genbrugsbutik forleden dag. Jeg har endnu ikke prøvet den. 


En anden hæklenål, jeg endnu ikke har prøvet, men som jeg var helt vild efter at købe, ses nedenfor. Jeg fandt den hos Yarnfreak. Og den er speciel, fordi den er så spids, at man kan hækle igennem stof og andre materialer uden at lave huller i forvejen. Når man har hæklet første omgang med hullerne, kan man så skifte over til en mere passende nål. Jeg har mange idéer til brug, men jeg er bare ikke kommet i gang.


Har du en yndlingshæklenål? Hvorfor er den din yndlings? Og hvad er det for én?

5 kommentarer:

 1. Jeg har en prym fra Bilka som din og synes den er god og ligger godt i hånden. Ellers har jeg clover som jeg ellers bruger

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du de brune Clover med fladt håndtag? Eller tager jeg fejl, måske det er nogle andre? Eller de farvede? Hvordan er de?

   Slet
 2. Sikke en herligt udvalg du her viser! Den fra Prym er også god. Selv kan jeg bruge både dem med fladt greb og dem med rundt. Mine hæklenåle er også lidt en broget flok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den brogede flok. Sådan bliver det, når man køber lidt efterhånden og ikke helt ved, hvad man skal bruge. Eller hvis man først køber nyt, når man har brug for det eller finder det perfekte, så tager det tid at få skiftet alt udstyret ud. Det er i hvert fald, hvad der sker hjemme hos mig.

   Slet
  2. Jeg er også glad for Prym! Jeg har en magen til din og en i 3½. De er lækre - og ikke mindst billige.

   Ellers har jeg også nogle magen til dine blå, røde og gule. Jeg har en i grøn (4) og en i mørkeblå (3).

   Jeg har flere i metal - også i forskellige metalfarver. Dem bruger jeg ikke så ofte, men jeg vil ikke købe nogle dyre af de størrelser, som jeg ikke så ofte anvender.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...