lørdag den 20. april 2013

Strikket sommernederdel

Denne nederdel til min datter blev færdig for lidt over en uge siden. Det tog nogle dage, før hun var parat til at posere foran kameraet. Og så fjollede hun helt vildt - vi havde det sjovt. Og så tog det et par dage, før jeg fik billederne klar. Disse er taget med mobil, så kvaliteten er ikke i top. Jeg har dog endelig fået kameraet klar igen, og det satser jeg på at bruge i fremtiden.
 
Min datter er rigtig glad for nederdelen, men samtidig lidt bange for at bruge den f.eks. når hun skal ud at lege, for hun er bange for at den hænger fast i et eller andet og bliver ødelagt. Jeg er dog ikke sikker på, at den er så sart, som hun tror. Den er strikket i en merceriseret bomuld iblandet en smule viskose, så den bør være behagelig til sommer. Den føles faktisk lidt elastisk, hvilket sikkert skyldes både garnet og hulmønstret.
 
Jeg havde oprindelig planlagt at bruge fire andre farver, mere støvede nuancer. Men min datter valgte i stedet disse to pink udgaver, og så måtte jeg jo give mig. I opskriften er nederdelen sandfarvet, hvilket ser flot ud, men vi ville have noget mere farvestrålende.
 
Opskriften er fra 'Kæk og klassisk børnestrik' af Lene Holme Samsøe. Jeg er rigtig glad for den bog og har planlagt at strikke flere andre ting fra den. Jeg har strikket i størrelse 8 år men forkortet nederdelen en ganske lille smule i forhold til opskriften. Den passer fint til min datter på 6½ år, som bruger størrelse 122-128 i tøj. Hun vil kunne bruge den i et stykke tid.
 
Nederdelen var relativt nem at strikke. Dog hjælper det nok, hvis man er vant til at strikke hulmønstre. Disse var enkle, men jeg kan ikke helt gennemskue, om de ville være svære for en nybegynder. Imellem de forskelligt farvede felter og i nederste kant er der til slut hæklet picoter. Disse var nemme at hækle.
 
Pinde nr. 3½ og hæklenål nr. 2½.
Garn fra Kuka: merceriseret bomuld iblandet viskose. Det er købt hos Lavendels.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...