søndag den 28. april 2013

Strikket lilla sommerbluse til min datter

 
Forleden fremviste jeg i dette indlæg noget lillafarvet strik, som jeg var gået i gang med. Det blev jeg færdig med i forgårs. Og i dag har min datter stillet op til fotografering i haven. Det blæste lidt, hvilket man kan se på billederne, men det var nu sjovt alligevel. Jeg var desværre nødt til at bruge mobilen, da jeg har forlagt kameraet.
 
Jeg strikkede en sommerbluse til hende med et enkelt hulmønster for og bag samt korte ærmer.
 
Garnet er Bommix Bamboo fra Hjertegarn, som indeholder 70% bambus og 30% bomuld. Det virker som et godt garn til sommertøj. Dejligt at strikke med, men da tråden skiller en smule, er det ikke helt velegnet til at hækle med.
 
Opskriften er fra Hjemmet nr. 19, 2012. Jeg snuppede den fra min mors blad sidste sommer, da vi var på ferie hos hende, og har haft planer om at strikke den siden. Jeg købte endda garn for flere måneder siden.
 
Blusen var dejlig nem og hurtig at strikke på pinde 3½ og 4. Hulmønstret var ikke svært at sætte sig ind i, men det var nu godt at have diagrammet foran mig til at konsultere med en gang imellem - bare for at huske rækkefølgen helt i starten af de 12 pinde, som mønstret strækker sig over. Monteringen gik også nemt og hurtigt.
 
Jeg strikkede størrelse 8 år. Min datter er 6½ år og bruger tøjstørrelse 122/128 cm, og som man kan se, er blusen en smule for stor til hende. Men det er helt ok, synes hun selv. Jeg tænker, at så kan hun stadig bruge den til vinter med rullekrave og lange ærmer indenunder.
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...