onsdag den 19. september 2012

Kager til min datters fødselsdag

Min datter blev 6 år den 9. september. Dagen før holdt hun fødselsdag for pigerne fra klassen (hun startede i 0. efter sommerferien) samt nogle veninder. Hun ønskede sig en stor fødselsdagskage, mini-cupcakes med hindbær og RiceKrispies-konfekt. Så det måtte jeg i gang med at lave. De to sidstnævnte har jeg næsten på rygraden, da jeg har lavet dem mange gange før.
 
De små cupcakes er en lille himmerigsmundfuld med marcipan og et hindbær skjult under glasuren af flødeost og saft fra hindbærrene.
 
 
Konfekten skal ikke bages, man smelter bare chokolade og smør og hælder sirup i, og rører det så sammen med RiceKrispies. Det afkøles i køleskabet. Smager rigtig dejligt.
 
 
Det mest besværlige var den store fødselsdagskage. Indeni er den en dejlig chokoladekage med en mild nougatcreme i to lag. Min datter er ikke så vild med fondant, så den er bare smurt op med smørcreme med vaniljesmag (som min datter godt kan lide) og pyntet med sommerfugle og blomster i fondant (sugerpaste). Jeg havde en vision om flotte, malede blomster og sommerfugle, som også var formet, så de nærmest svævede lidt på kagen. Jaja, jeg kom alt for sent i gang med pynten, så den blev bare klasket på kagen. Men min datter var glad, og godt smagte den.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...