lørdag den 19. maj 2012

Doily # 2

Jeg blev færdig med denne doily i aftes. Opskriften er fra et gammelt hæklehæfte fra 1968, som jeg fandt i den lokale genbrugsbutik, og som jeg omtalte i dette indlæg. Den var sjov at hækle og ikke særlig svær. Og jeg er sådan set tilfreds med resultatet.

Men hvad gør man egentlig for at strække og glatte sine doilies ud? Skal de vaskes og strækkes? Hvordan? Mine krøller lidt og virker, som om der er taget for meget ud i hver omgang, selv om jeg selvfølgelig følger opskriften. Men det må man da kunne gøre noget ved, for det sker vel ikke kun med mine doilies? Måske det kommer an på, hvilket garn man bruger?

Hvad gør du for at få dine doilies flade og glatte?

3 kommentarer:

 1. Hej gudrun.
  Hvor er den bare smuk!
  Respekt for din håndarbejdskunnen!
  Hvordan man får den flad og fin ved jeg ikke...

  Kh maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de rosende ord, Maj. Men det er altså nemmere end det ser ud at hækle en doily. Og de er sjovere at hækle en endeløse rækker af fastmasker, som man jo bruger i figurer o.l.

   Slet
 2. Tjah nu er det ikke fordi jeg selv kan fremstille de der skønheder.
  Men når jeg har fundet nogle i genbrugsforretning eller på loppemarked vasker jeg dem og presser dem mens de stadig er fugtige.
  Og hvis man er omhyggelig med alle de små dele, takker/buer osv bliver de altså super flotte :-)

  Janne aka perlepaladset

  SvarSlet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...