mandag den 23. januar 2012

Red Velvet cupcakes med flødeosteglasur

I går fik jeg endelig lavet Red Velvet kagen fra magasinet Spis Bedre, som jeg omtalte forleden dag. Eller, det vil sige, jeg lod mig stærkt inspirere af opskriften. Jeg varierede ingredienserne en smule, skiftede kanel ud med kakaopulver, da jeg ikke er så vild med kanel. Jeg havde ikke majsolie hjemme, så jeg brugte solsikkeolie. Og jeg havde en rest rørsukker i skabet, så jeg skiftede en del af strøsukkeret ud med rørsukker.

Desuden valgte jeg at bage kagen som cupcakes i stedet for én stor kage, og reducerede bagetiden til 20 minutter. Jeg fik 20 stk. cupcakes i almindelig størrelse ud af opskriften.

Flere af ingredienserne til glasuren manglede jeg, så jeg biksede min egen. Jeg havde kun Philadelphia Light, og da den fedtreducerede udgave ikke er ideel til at lave glasur, tilsatte jeg noget smør samt en stor mængde floursukker for at få en god konsistens. Glasuren blev en smule flydende, så der blev ikke flotte striber i den, da jeg sprøjtede den igennem tyllen, men den blev alligevel liggende flot på kagerne. Da der var smør i glasuren blev den ikke helt hvid, så jeg tilsatte noget hvid glasurfarve, for at få den helt hvid, så den stod i flot kontrast til den røde kage. Desuden var glasuren vældig sød, men det passede rigtig godt til kagerne, som ikke var overvældende søde, men saftige og med en diskret rødbedesmag. Jeg elsker rødbeder, så det er helt fint med mig, og familien var også vild med dem.

Her er opskriften på glasuren. Den kan bruges, når man mangler en fuldfed flødeost, som man ellers ville bruge til glasur. Alle ingredienserne piskes sammen med elpisker, og glasuren kan smøres eller sprøjtes på.

Flødeosteglasur
til 15-20 cupcakes

150 gr Philadelphia light
50 gr blødt smør
300 gr flourmelis
2-3 tsk hvid glasurfarve, f.eks. fra Wilton

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...