Disse små pizzasnegle bliver revet væk, når jeg laver dem. Sidste weekend holdt datteren fødselsdag for pigerne i klassen og derefter for vennerne i nabolaget. Der var vel omkring 20 børn tilsammen og nogle få voksne. Jeg lavede 95 pizzasnegle, og jeg blev bedt om flere!
De er nemme at lave, da jeg i dette tilfælde vælger de hurtige løsninger. De kan sagtens laves helt fra bunden og bliver sikkert endnu mere lækre på den måde. Pizzasneglene er et hit til børnefødselsdage, som snacks eller i madpakken. Jeg har faktisk også serveret dem som nem aftensmad med salat og grøntsager til.
Mini pizzasnegle
(30-35 stk)
Ingredienser:
1 pk færdiglavet pizzadej
1-2 pk kalkunbacon i skiver
1 pk revet mozzarellaost
1 glas pesto
Evt. en lille smule parmesan eller grana padano
Køb den største færdiglavede ferske pizzadej fra Bilka, eller hvor du nu handler. Fjern bagepapiret, rul sammen og skær i skiver. Alt efter tykkelsen på skiverne kommer der 30-35 af hver rulle. Det er vigtigt at skære, imens dejen er køleskabskold, for så er den nemmere at arbejde med. Læg skiverne på en bageplade dækket med bagepapir.
Brug din foretrukne pesto eller eksperimenter med forskellige. Smør et tyndt lag på hver skive dej. Der skal ikke ret meget til, så en lille rest pesto kan sagtens være nok.
Drys hver skive dej med kalkunbacon skåret i tynde strimler. Bacon er ret salt og kan godt skiftes ud med f.eks. kylling eller skinke.
Drys nogle strimler mozzarella på hver skive. Top evt. med et lille drys revet parmesan eller grana padano. Sidstnævnte kan dog fint udelades.
Bages i forvarmet ovn i ca. 10 minutter på 200 grader. Server varme eller kolde efter smag og behag.