lørdag den 6. september 2014

Endnu en stribet tunikaDenne gang har jeg strikket en stribet tunika i bomuld til datteren. Den blev færdig for et par uger siden, og den har allerede været i brug flere gange. Jeg nåede ikke at vaske den, før den kom i brug.

Jeg brugte samme opskrift som til den stribede tunika i Navia Duo. Den er fra Alt Om Håndarbejdes Strikkemagasin nr. 06/2014. Denne gang blev udtagningerne ved ærmerne strikket, så der kom huller. Bare for at variere. Og jeg strikkede tunikaen en smule kortere og på de samme pinde som i opskriften, så den passer rigtig fint i størrelsen (8 år).

Som grundfarve brugte jeg gråmeleret, og de smalle striber blev alle strikket i forskellige farver fra restekurven. Vi er ret vilde med resultatet med de forskellige farver.

Garnet er Oline fra Stof2000. Det gråmelerede garn skilte en smule, imens jeg strikkede. Så en gang imellem var jeg nødt til at gå tilbage og reparere en maske, hvis jeg havde strikket foran fjernsynet og ikke været helt opmærksom. Men det er jo nemt nok at gøre i glatstrik.

Nogle af striberne er i helt ensfarvet Oline, og det opførte sig ikke på samme måde. Til gengæld kan man på nærbilledet se, hvordan maskerne hælder en anden vej især i nogle af striberne. Det skyldes vel de forskellige garnmærker, selv om det hele er 100% bomuld?

Jeg brugte cirka 210 gram af det gråmelerede garn. Til striberne gik der ganske lidt, og som sagt, kom det fra restekurven - som i virkeligheden er en kurv med alle mulige farver bomuldsgarn, nøgler i alle størrelser, som er taget i brug, og som nu bliver brugt til små projekter. Den burde nok hedde 'bomuldskurven' og ikke 'restekurven'.4 kommentarer:

 1. Den er simpelthen så fin! Og striberne er helt perfekte - jeg kan godt forstå, at den allerede bliver brugt flittigt. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. :) Heldigvis er datteren rigtig glad for de ting, jeg strikker til hende, og hun har slet ikke noget imod at gå med tøj, som ingen andre har.

   Slet
 2. Hvor er hun bare sød i den flotte kjole - de klæder hinanden :-)

  SvarSlet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...