lørdag den 6. december 2014

En tredje stribet tunika

Jeg er en smule kreativt udfordret for tiden. Jeg er i gang med julegaver, som jo er lidt hemmelige, hvorfor jeg ikke har så meget at vise frem her på bloggen. Samtidig har jeg alligevel gang i flere projekter, men det er som om det ikke helt fungerer for mig. Jeg hækler og trævler op igen, strikker og lader strikketøjet ligge for at gå over til noget andet. Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg er en smule stresset for tiden. Hah! Ironisk, jeg ville jo netop bruge det kreative til at reducere stress og holde det helt væk. Men lige for tiden hænger det vist sammen sådan, at fordi jeg er stresset, kan jeg heller ikke helt finde ro i kreativiteten. Utilfredsstillende, men jeg arbejder videre på sagen.


Og så har jeg opdaget, at jeg helt har glemt at fremvise en tunika, jeg blev færdig med for vel nærmest en måned siden. Den er strikket efter opskrift fra Alt Om Håndarbejdes Strikkemagasin nr. 06/2014. Jeg har allerede brug opskriften til en grøn og en grå tunika til min datter. Denne er til hendes veninde (min venindes datter) og i smalle sorte og røde striber. Tunikaen har en dejlig pasform, pigerne kan li' at bruge den udenpå deres bluser her om vinteren. Samtidig er den vældig nem at strikke - perfekt foran fjernsynet selv i dårlig belysning.

Garnet, som jeg brugte denne gang, er Anna & Claras Bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Tunikaen vejer præcis 200 gram i færdig form, og jeg har brugt ca. 2½ nøgle af hver farve. Hvordan det så hænger sammen. Der er nemlig ikke ret mange ender at hæfte - ej heller sammensyninger - da tunikaen er strikket oppefra og ned. Størrelsen går kun op til 8 år, og da jeg strikkede til en høj 9-årig (næsten 10 år) brugte jeg pinde, som er ½ nummer tykkere end i opskriften. Længden justerede jeg bare, så den passede i størrelsen. Udtagningerne er lavet, så der kommer en lille rækker huller. Bare fordi jeg kan li' det sådan.

Da jeg ikke har den smukke Jenna til at stå model for mig (hun har fået tunikaen og har prøvet den for længst), får I bare lov til at se nogle billeder, som jeg tog med mobilen, lige før jeg afleverede tunikaen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...