tirsdag den 20. maj 2014

Færøsk garn

Jeg skammer mig lidt over at indrømme det, men jeg har faktisk ikke mange erfaringer med at strikke i færøsk garn. Én forklaring er selvfølgelig, at jeg ikke har boet på Færøerne i 20 år. Men jeg har jo besøgt øerne hvert år, siden jeg flyttede til Danmark, så jeg har haft muligheden for at købe færøsk garn. Det er bare ikke noget, jeg har tænkt så meget på, når jeg har været på ferie.

Men faktum er, at der findes lækkert uldgarn i de smukkeste farver på Færøerne. Og for nylig har jeg været så heldig at få noget af det tilsendt med posten i pakker fra hemmelige venner, da jeg er medlem af et par færøske grupper på Facebook, hvor man udveksler gaver.

Jeg har fået tilsendt garn både fra Snældan og Navia i de flotteste farver. Jeg er meget taknemmelig. Nu skal jeg bare finde ud af, hvad garnet skal bruges til. Se disse fine farver!


Jeg ved, at flere at jer læsere er glade for færøsk garn. Er du én af dem? Hvilket færøsk garn er din favorit og hvorfor?

11 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER det færøske garn;o) i en del år har snældan været min helt klare farvorit - er nok lidt præget af, at min mor altid har sværget til det garn. Men efterhånden har navia også vundet en plads - de har så mange smukke skarpe farver ;o) jeg strikker faktisk helst kun i de færøske garnet, er vild med strukturen og faktisk også duften og nyder bare at have det i hænderne ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder rigtig skønt. Jeg glæder mig til at komme i gang med at bruge det garn, jeg allerede har. Og til at købe noget mere :)

   Slet
 2. Jeg ville bare ønske, at jeg vidste noget mere om garn. Der burde være et kursus, man kunne tage, når man er opvokset med garn fra Brugsen! Det ser virkelig lækkert ud. Specielt den grønne farve... mums! Jeg er sikker på, at du finder på noget rigtig godt!
  Kh A

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner ikke endnu, hvad jeg skal strikke i det. Måske jeg først skal skaffe noget mere, for at have større mulighed for udfoldelse ;) Jeg er faktisk heller ikke ret vidende om garn. Jeg strikkede en hel del i almindelig bomuld fra Hjertegarn, da jeg var yngre. Det fungerede bare godt for mig. Men jeg har også strikket i min oldefars håndspundne garn. Så spændvidden er stor ;)

   Slet
 3. Snældan og Navia køber jeg også altid rigeligt ind af, når vi er på Færøerne. For en del år siden købte jeg også noget Sirri garn. Det har jeg stadig liggende, det er noget kradst, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har hørt flere nævne, at Sirri kradser, så det vil jeg holde mig fra. Især da mine børn overhovedet ikke kan holde noget ud, der kradser. Jeg er ikke alt for god til det selv hellere.

   Slet
 4. Jeg er stor tilhænger af færøsk garn. Jeg strikker mest i Navia, når jeg har bilen med til Færøerne, fylder jeg bagagerummet, så mit lager herhjemme er temmelig stort ;-)
  Jeg har strikket et par sjaler i Snældan, men den entrådede er desværre ikke så stærk; til gengæld er farveudvalget enormt.
  Sirri kan jeg slet ikke have på kroppen, selvom jeg normalt ikke er sart.
  Navia er kommet i en ny version, lidt mere rå men stadig blød, den kommer med hjem næste gang, jeg skal nordpå

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se det nye Navia, når vi skal til Færøerne. Jeg har intet bagagerum at fylde, men der kan da være en hel del i en kuffert, ikke?
   Efter alle jeres udførlige svar, glæder jeg mig virkelig til at gå i gang med at undersøge og udvælge garn, når jeg skal til Færøerne næste gang.

   Slet
 5. Lækkre pakker! Jeg har også modtaget pakker, som du kan se på min blog.
  Jeg er stor, stor fan af navia. Både på grund af deres lækre kvalitet og farver, men også på grund af de mange og lækre opskrifter.
  Jeg er også glad for snældan, det er blødt og lækkert, men jeg er ikke lige så meget til deres farver som navia's...
  Sirri synes jeg også er lækkert, specielt hvis man vasker det før strik, så det ikke klør så meget mens man sidder og strikker :) i øvrigt synes jeg at sirri er det garn som holder faconen bedst efter mange vask, og det bliver blødere for hver vask :)

  Nåh, det blev en lang kommentar, men jeg eelsker også (færøsk) garn :)

  Vh Ása / sunadottir.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Se, der var så nogle gode ord om Sirri. Så måske man alligevel skulle prøve sig frem. Tak for alt det info, man bliver klogere af at læse det. Navia har så mange fine farver. Jeg har faktisk flere gange stået i tænkt, at nu skulle jeg købe noget Navia, men der var for mange fine farver til, at jeg kunne beslutte mig for noget. Så jeg gik igen.

   Slet
  2. Forresten, jeg har godt set, at du er med i pakkelegene. Jeg følger din blog på Bloglovin, så jeg læser jo med. Heldige dig med de fine pakker. Jeg har ikke fået så mange endnu, men de har alle været rigtig fine også.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...