lørdag den 31. maj 2014

Hæklet gulvtæppe til min datter


Sidste sommer købte jeg i Yarnfreak i Århus Zpagetti-garn til et tæppe til min datter. Hun valgte selv farverne. Garnet har ligget indtil for nylig, hvor jeg endelig tog mig sammen og begyndte at hækle. Så tog det da også kun tre dage at få tæppet færdigt. For det går hurtigt med Zpagetti-garn!

Jeg har hæklet rundt i stangmasker, uden nogen opskrift. For at hækle rundt, det kan jeg efterhånden. Jeg har varieret udtagningerne, så tæppet blev rundt og ikke 12-kantet, som det ellers kan blive. Til sidst hæklede jeg en kant i krebsemasker, inspireret af Yarnfreak. Jeg synes, den sætter prikken over i'et, så jeg er glad for at jeg besluttede, at hækle kanten. Til gengæld fortryder jeg lidt, at jeg ikke hæklede en omgang mere med lilla i midten. Men nu får tæppet lov til at være, som det er. Datteren er glad for at have det på gulvet i sit værelse, og det er det vigtigste.

Tæppet vejer knap 1700 gram og måler ca. 80 cm i diameter. Jeg har hæklet med hæklenål nr. 12. Jeg startede med tre store nøgler Zpagetti, og jeg hæklede indtil der ikke var nok gul tilbage til en hel omgang, hvorefter jeg tilføjede kanten i lilla. Min datter valgte gul og orange, og jeg tilføjede lille (som jeg havde som rest fra et andet tæppe) for at få tæppet lidt større. Det er nok farverne på det nederste billede, der svarer bedst overens med virkeligheden.


5 kommentarer:

 1. Det er blevet rigtig flot og pænt rundt! Du har brugt nogle dejlige sommerfarver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sommerfarver skulle det være. Datteren er vældig glad for stærke farver :)

   Slet
 2. Hvor er det blevet flot!
  Jeg synes ofte, at man kan se, hvor omgangene starter, men du har formået at gøre overgangene usynlige, og det kan jeg rigtigt godt lide.
  Hvordan har du i øvrigt gjort det? Altså startet og afsluttet hver omgang?

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Helt sikkert :) Hun vælger primært glade og stærke farver, hvor jeg oftere vælger lidt mere støvede tone i tone farver eller pasteller.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...