onsdag den 15. august 2012

80'er tunika til min datter

I sommerferien kom jeg i tanker om en bluse, jeg strikkede til mig selv i 6. klasse. Det inspirerede mig til at strikke en tunika i lignende design til min datter. Jeg blev færdig med den for en lille uge siden. En tunika blev det, fordi den blev ret stor.

Ellers er den bare stikket uden opskrift og på nemmeste måde og udelukkende i ret. Jeg startede med 3 masker i nederste hjørne og tog derefter 1 maske ud i slutningen af hver pind, indtil den rigtige størrelse var nået, hvorefter jeg tog 1 maske ind i slutningen af hver pind, indtil der igen var 3 masker. Ryg og forstykke er strikket helt ens. Ærmerne er også strikket i ret og er ret korte og vide. Til slut hæklede jeg musetakker ved alle kanter for at give bare en smule finish og hold.

Datteren stylede med bælte og jeans. Bæltet er helt nødvendigt, da tunikaen er vid. Farverne gjorde stor lykke hos min datter, både pink og sølv (som de helt smalle striber er) er yndlingsfarver. Og så fik hun lyst til at fjolle foran kameraet, efter at have gjort sig kostbar i et par dage.

Garnet hedder Angora Milennium fra Okilana. Det er et billigt akryl/mohair/uld garn fra Bilka. Jeg mener, jeg kun gav omkring 15 kr for hvert nøgle, som er på 100 gr. Jeg brugte ikke engang to nøgler. Sølvtråden brugte jeg, som man kan se, også kun lidt af. Den var dyrere end garnet. Men faktisk blev den hentet fra en af mine restekurve. Så jeg har nok ikke engang givet 30 kr for denne tunika.

Jeg brugte pinde nr. 5½, så tunikaen var nemt og hurtigt strikket.
 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...