torsdag den 10. oktober 2013

Strikket tæppe i restegarn

Jeg troede, det ville tage mig meget længere at strikke dette tæppe færdigt. Men det har været så fornøjeligt et projekt, at jeg er vendt tilbage til det, hver gang, jeg har haft garn. Og i aftes blev det færdigt.

Tæppet er strikket halvt af restegarn og halvt af nyt strømpegarn fra lageret (samt lidt, som jeg var nødt til at købe ekstra). Noget af restegarnet er virkelig gammelt. Min mor fortæller mig, at en lille garnbold stammer fra en dragt, som min mormor strikkede til sig selv for flere årtier siden. Så sjovt at tænke på. Især da jeg selv syntes, garnet var ret grimt, og jeg aldrig har haft lyst til at bruge det før. Det var dog perfekt til dette tæppe. Og det var det også til min mormors dragt, som vist var ret flot, ifølge min mor.

Af restegarn har jeg brugt ren uld og uldblandinger - en hel del strømpegarn, som har været til overs, når jeg har strikket skóleistar. Desuden har jeg brugt en smule andre garnblandinger med angora, akryl, alpaca og lignende. Intet bomuld har jeg brugt denne gang.

Tæppet er lige stort nok til at bruge men ikke så stort, at det er svært at håndtere. Det måler ca. 120 x 125 cm. Og vejer 576 gram, hvoraf cirka halvdelen er det grå strømpegarn.

Jeg overvejede og forsøgte mig endda med hæklede kanter. Men jeg trævlede dem op igen. Jeg er ret vild med de rå kanter uden nogen forskønnelse, og jeg er temmelig godt tilfreds med det endelige resultat.
6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak. Jeg er også glad for resultatet. Har - næsten - fået blod på tanden til endnu et. Eller noget lignende, i hvert fald.

   Slet
 2. Hvor er det blevet flot, det må være dejligt at få brugt så mange rester

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker fornemmelsen af, at intet går til spilde. Og jeg fik virkelig brugt noget garn, som jeg ellers aldrig ville have brugt til noget. Og resultatet er skønt. Vi har alle prøvet tæppet og er glade for det. Min datter synes, at det kun kradser lidt (hun er temmelig sart overfor uld). Det er perfekt størrelse til børn, eller til lige at have over benene, når man sidder og strikker i sofaen.

   Slet
 3. Sjovt med garn, der fortæller en historie - det er ligesom de gamle patchwork tæpper, der var lavet af rester :) Flot tæppe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde slet ikke tænkt på det med patchwork, men ja, det er jo rigtigt :)

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...