mandag den 12. august 2013

Hæklet vimpelranke


Forleden dag blev jeg færdig med min første hæklede vimpelranke. Den er til min søn. Og jeg tænker, at den skal bruges til at pynte op med til hans fødselsdag i september. Og at den derefter kan bruges i hans værelse.
 
Jeg har hæklet uden opskrift, har bare improviseret. Og jeg er ret glad for resultatet. Jeg begyndte med den brede ende af hver vimpel, hæklede stangmasker og tog ind i den ene side af hver række. Desuden har jeg kun hæklet to vimpler i hver farve. Så jeg nåede aldrig at kede mig.
 
Jeg har brugt rester af bomuldsgarn i seks forskellige nuancer af blå og grøn. Og desuden har jeg hæklet vimplerne på en snor af hvid bomuld. Vimpelranken vejer tilsammen 91 gram og har tolv vimpler.
 
Dette var et dejligt nemt og hurtigt projekt. Vimplerne er så nemme at hækle, at man næsten kan gøre det med lukkede øjne. Og lidt ligesom med et tæppe af hæklede oldemorfirkanter, kan man også dele dette projekt op i mindre dele og have et nøgle og en hæklenål i tasken, og så kan man lige hækle på en vimpel, når man alligevel sidder og spilder sin tid i bussen, i et venteværelse og lignende.
 
Min søn er glad for resultatet. Min datter kan også lide den og har bestilt én til sig selv.

Og så er det, jeg kommer til at tænke på, at det måske hedder hæklet flagranke i stedet for hæklet vimpelranke. Hvad ville du sige?
2 kommentarer:

  1. Jeg har fået ordre på en til mit barnebarns værelse hvor mange masker slutter du med? Starter du i spidsen?-

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Ja, jeg starter med spidsen og slutter med 25 stangmasker, mener jeg. Du kan følge opskriften til de hæklede juletræer. Samme opskrift. Jeg laver bare trekanterne større, når de skal bruges til vimpler.

      Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...