mandag den 6. maj 2013

Tæppe af oldemorfirkanter # 2

 
Færdig! Endelig færdig med tæppet i oldemorfirkanter til min søn. Jeg har hæklet på tæppet siden marts sidste år. Dog med lange pauser, da jeg har haft gang i andre projekter i mellemtiden.
 
Mit første indlæg om tæppet skrev jeg den 23. marts, 2012. Da præsenterede jeg mine tanker om, hvordan tæppet skulle laves med hensyn til farvesammensætning, mønster og garn. Oprindelig havde jeg tænkt mig at hækle sammen med en mellemgrå farve, men senere hen besluttede jeg at bruge sort, hvilket jeg er glad for.
 
Jeg har brugt forskellige slags strømpegarn, for det meste bestående af 75% uld og 25% polyamid/nylon. Tæppet bør derfor kunne vaskes i vaskemaskine, ligesom strømper kan det. Jeg har med vilje købt garn i mange forskellige mærker, og har også brugt fra restekurven, for at få så stor en farvevariation som muligt. Ligeledes har jeg brugt både ensfarvet og farveskiftende garn, både med korte og med længere farveskift. Løbelængden har ligget på omkring 210 meter per 50 gram. Undervejs har jeg lært, at der er stor forskel på strømpegarn, selv om det består af de samme fibre.
 
Firkanterne er tilfældigt sammensat. Eneste kriterium var, at der ikke skulle være to firkanter i det samme garn op ad hinanden. Mens jeg hæklede sammen, fik de farvede felter adskilt af den smalle sorte kant mig til at tænke på kirkevinduer. Jeg har hæklet sammen på enkleste vis med fastmasker og med en kant ligeledes bestående af fastmasker. Ingen krummelurer eller picoter, da tæppet gerne skal være et sejt drengetæppe.
 
Tæppet består af 196 oldemorfirkanter med seks omgange hver. Det er hæklet med nål nr. 2½. Mønstret er noget mere lukket end det helt klassiske mønster, som jeg tidligere har brugt til et tæppe til min datter. Tæppet måler 124 x 124 centimeter og vejer 983 gram.
 
 

 

 


Jeg vil lige tilføje, at jeg faktisk allerede har et nyt projekt med hæklede oldemorfirkanter i tankerne. Garnet er bestilt. Nu skal jeg bare lige beslutte mig for mønstret, da det skal være lidt anderledes en de to mønstre, jeg har brugt til tæpper indtil videre. Og så er det faktisk ikke sikkert, at det næste bliver et tæppe, selv om det også bliver et større projekt.

11 kommentarer:

 1. Det er vel nok blevet flot, og det ser ud til, at sønnen har glædet sig til at få det i brug

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det har han helt sikkert. Men nu har han også ventet længe. ;)

   Slet
 2. Det er et superfint tæppe og alle farverne spiller flot sammen. Sønnen ser ud til at nyde det :)

  SvarSlet
 3. Dejligt tæppe. Og det er min erfaring, at børn elsker deres helt egne private tæpper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, det er også min erfaring. Min datter har haft sit eget tæppe i et stykke tid, og det er helt klart hendes. Derfor var min søn også glad for at få sit eget.

   Slet
 4. Hvor er det bare flot! Sikke et arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det tog i hvert fald lang tid. :) Og ja, der blev hæklet mange masker.

   Slet
 5. Superflot! Hvordan har du hæklet firkanterne sammen? Jeg er nemlig selv igang med et tæppe (en anden type godtnok)

  SvarSlet
 6. Fedt tæppe! Er selv igang med et tæppe af en anden type oldemorfirkanter og vil gerne høre, hvordan du har hæklet firkanterne sammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Undskyld det sene svar, din kommentar var havnet i et filer, så den skulle godkendes. Og det havde jeg helt overset.

   Jeg har hæklet sammen med fastmasker. Jeg lægger simpelthen firkanterne vrang imod vrang og hækler fastmasker igennem begge løkker på hver maske. Det er så enkelt, som det overhovedet kan blive, tænker jeg.

   Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...