mandag den 26. august 2019

DIY - Nemme strikkede grydelapper i perlestrik


Egentlig hækler jeg som oftest grydelapper. Jeg har hæklet virkelig mange par grydelapper som gaver og til salg. Men forleden, da det gik op for mig i hvilken trist tilstand mine egne grydelapper var, havde jeg ikke lyst til at hækle. Så jeg strikkede et par.

De er ganske enkle, strikkede i bomuldsgarn. Og de fungerer upåklageligt. De er allerede blevet flittigt brugt både af mig selv og af manden. 

Dette er en helt enkel DIY på ‘Strikkede grydelapper i perlestrik’. De er så nemme, at de kan være et begynderprojekt. Men de er også funktionelle og kan skifte udtryk alt efter, hvilke farver garn og hvilken snor du vælger. 

Garn:
4 nøgler bomuld 8/4 i forskellige farver eller ensfarvet (jeg brugte to forskellige nuancer lilla - jeg havde 2 nøgler af hver farve og brugte lige under halvandet nøgle af hver farve - knap 150 gram tilsammen). Der strikkes med fire tråde ad gangen. 

Pinde:
Rundpind nr. 3,5 på 80 cm (eller andre pinde, som du foretrækker).

Andet materiale:
20-40 cm snor til ophæng (waxed cotton, læder, tyk elastik - du bestemmer).

Størrelse:
ca. 22 x 22 cm.

Strikkefasthed:
Da der strikkes med et begrænset antal masker, laves der ikke en separat strikkeprøve. Men strik fast. Hvis du strikker løst, og der er helt synlige huller i det strikkede, bør du strikke fastere eller skifte til en tyndere pind. Der strikkes meget fast, så stoffet bliver helt tæt og dermed beskytter hænderne imod varme. 

Fremgangsmåde:
Slå 35 masker op med fire tråde. Strik perlestrik bestående af 1 ret og 1 vrang. Begynd altid pinden med 1 ret (hvis du vil slå et andet antal masker op, så sørg for, at det er et ulige antal og begynd alle pinde med ret, så vil du få perlestrik).

For at få pæne kanter kan du tage første maske på pinden ret af og så fortsætte med at strikke anden maske vrang og så videre.

Når den strikkede firkant er kvadratisk, lukkes af i mønster. Jeg strikkede ca. 62 pinde, før jeg lukkede af.

Strik en grydelap magen til. Hæft alle ender. Sæt en snor i hjørnet af begge grydelapper. Tag i brug. 







4 kommentarer:

  1. De ser altså bare så pæne ud og så har de ikke nogen irriterende huller (grundet andre mønstre), som man så nemt kan brænde sig igennem. Dem vil jeg absolut lave i aften. Tak for opskriften! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme 😊 Jeg håber, du bliver glad for dem.

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Johanne,
      Jeg håber, du fik min mail. Jeg kæmpede for at få lov til at kommentere på bloggen, men da det ikke virkede, sendte jeg en mail. Måske det virker på bloggen nu?

      Slet

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...