torsdag den 27. juli 2017

'Staðið' - Færøsk butik med garn og færøsk design

Vi har jo lige været på Færøerne. Dejlig, skøn tur! Jeg havde dog regnet med, at jeg skulle shoppe mere, end det blev til. Især mere garn og færøske specialiteter. Men jeg var åbenbart for slap!












I Tórshavn besøgte jeg to garnbutikker, og den ene skriver jeg om i dag. Som sådan var det heller ikke bare en garnbutik, idet de kun forhandlede én slags garn - det færøske garn Sirri. Til gengæld solgte de andet færøsk design som tøj - og andre varer - af strik og skind, andet tøj, glaskunst, grafiske plakater, smykker og småt kunsthåndværk. Det strikkede tøj var både forskelligt moderne design og flere slags helt klassisk eller en variation over det klassiske. Desuden solgte de nyere og klassiske færøske strikkebøger og Sirri garn i flotte farver.







Jeg tog en hel del billeder, da jeg godt kunne li' butikken og dens store miks af forskellige varer. Og jeg snakkede lidt med butiksassistenten - for at få tilladelse til at fotografere, for at høre om nogle af varerne og for nysgerrigt at spørge om, hvad turisterne plejer at købe. Det er ikke nødvendigvis de samme ting, som jeg havde lyst til at købe. Men det giver vel et eller andet sted god mening ...


Færøsk design er ikke billigt. Men det er unikt design sjældent, når det også er fremstillet i materialer af fantastisk kvalitet - og meget ofte håndlavet med stor kærlighed til processen og materialerne. 


Butikken 'Staðið' er nem at finde, hvis du ankommer med skib til Tórshavn. Bare følg vejen hen imod bymidten, du kommer ikke mange meter, før du finder 'Staðið' på venstre side af gaden. Gå ind og kig dig omkring, også selv om du ikke skal købe noget.


Har du været på Færøerne? Hvad valgte du at tage med dig hjem?

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad, hvis du kommenterer på indlægget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du velkommen til at kontakte mig på anden vis (se på kontakt siden hvordan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...